Warmtepompen

Voor een aangename temperatuur in huis en warm tapwater, heeft u echt geen aardgas of vele kilowatts aan elektriciteit meer nodig. Het kan veel energiezuiniger en milieuvriendelijker met een warmtepomp.

Er zijn inmiddels heel veel aanbieders van warmtepompen. Wij maken voornamelijk gebruik van de machines van Fujitsu – Atlantic. Deze fabrikant is al meer dan 15 jaar actief bezig met warmtepompen voor woningen. Zij hebben in deze periode veel ervaring opgedaan, en weten dus wat er nodig is voor zorgeloos comfort bij iedere buitentemperatuur.

Door de innovatieve warmtewisselaar, de slimme regeling en het geïntegreerd buffervat ontdooit de warmtepomp probleemloos, ook bij extreme weercondities. Dit maakt de elektrische bijverwarming en een extern buffervat overbodig. De coaxiale warmtewisselaar (16L) dient als buffer tijdens de ontdooicyclus en is zo ook beschermd tegen vervuiling van het systeem. Door het dubbele gebruik van de warmtewisselaar is een optimale warmte-uitwisseling verzekerd. De inverter-compressor regelt rechtstreeks de watertemperatuur in functie van de gewenste kamertemperatuur, rekening houdend met de buitentemperatuur.

Cozytouch is een applicatie waarmee u uw thermische comfort van overal kunt regelen, eenvoudig uw afwezigheden kunt beheren en uw verbruik kunt visualiseren. Simpel en intuïtief! Cozytouch is compatible met Alfea warmtepompen. Applicatie beschikbaar op ANDROID en IOS.